BlueCon's blog

BlueCon's blog

Om bloggen

Praktisk rådgivning der virker - er udgangspunktet for indholdet på denne blog.

Salgssucces i dag kræver et ændret mindset

SalgPosted by Jørgen Johansen 20 Feb, 2013 15:14

Salget, som vi har kendt det ændrer sig. Tidligere tiders salgstaktik er måske ikke længere det bedste bud. Tag springet fra at forsøge på at sælge - til at hjælpe din klient.
Her er en alternativ metode, der sikkert bryder med dine vaner. Forskellen er din hensigt.

Tidligere var det hensigten at sælge. Du præsenteret dit produkt. Du kæmpede med kundens indvendinger, indtil du overvandt dem. Du forklarede fordele og overbeviste kunden til at købe. Du udforskede kundens behov og tilpassede dit produkt eller service for at få dem til at købe det.

Den nye metode er anderledes. Det skal være din reelle hensigt at hjælpe dine kunder med at løse deres udfordringer, uanset om de køber fra dig! Med den nye metode, er det hensigten at hjælpe. Hvorvidt du forstår at hjælpe kunden, er betingelsen for at kunden køber fra dig.

Når du første gang møder en ny klient, skal du gøre det eksplicit klart: Hvis vi kan hjælpe hinanden, så er der basis for et samarbejde. Hvis vi ikke kan, vil vi skilles som venner. Den gensidighed skal være ægte. Hvis den ikke er det, vil klienten mærke det med det samme, og du vil være ligesom alle andre sælgere. Hvis din hensigt er ægte, vil kunden føle, at du er i stand til at hjælpe dem.

Du hjælper dine kunder ved at hjælpe dem med at løse deres udfordringer. Gør du det rigtigt, behøver du ikke sælge noget, men vil du få masser af kunder, som køber af dig! De vil købe af dig, fordi de ved, at du giver dem de rigtige svar, som løser deres udfordringer - og fordi du ikke forsøger at sælge til dem.

  • Comments(0)//blog.bluecon.dk/#post0